Behandlinger

Her er en oversikt over de ulike typene behandlinger som er tilgjengelig hos tannlege Rana Sabetrasekh.

Nærbilde av tannrenseutstyr som skal inn i munn.

Tannrens

Det er stor variasjon i hvor ofte man trenger tannrens. Med friskt tannkjøtt og normal mengde med tannstein, vil det anbefales årlig tannrens. Pasienter med tannkjøttssykdom trenger derimot flere ganger profesjonell tannrens i løpet av et år.

Før- og etterbilde av plastfylling på ødelagt tann

Plastfylling

Karies i tenner og knekte tenner restaureres med plast materialer som er sterke og estetisk tilfredsstillende. Det er størrelse på karies eller fraktur som avgjør størrelsen på plastfyllinger.

Grafikk av rotfyllingsprosedyre

Rotfylling

Dersom det er betennelse eller infeksjon i nerven i en tann, er det nødvendig med rotfylling.

Modell av kjeve hvor tann blir utstyrt med krone.

Krone

Dersom karies eller fraktur i tann er så stor at den ikke lar seg bli optimalt restaurert med en plastfylling, lager tannlegen i samarbeid med tanntekniker en krone.

Modell av kjeve hvor en bro settes på.

Bro

Dersom en eller flere tenner er tapt, kan tannlegen i samarbeid med tanntekniker lage en bro. Broen festes med lim på hver side av luken.

Bittskinne som settes på tenner

Bittskinne

Ved tanngnissing og kjeveleddsplager, anbefales hard bittskinne. Det er i hovedsak to typer bittskinner eller tannbeskyttere: hard bittskinne og myk bittskinne.

Grafikk av visdomstann som presser inn og ødelegger nabotann

Tanntrekking

I hovedsak fjernes visdomstenner som ligger feil i kjeven. Dette for å forhindre skade på nabotenner. I tilfeller med stor karies i en tann som ikke lar seg repareres på noen måte, må tannen fjernes.

Utstyr til bruk for tannbleking

Tannbleking

Hjemmebleking av tenner er en skånsom blekingsmetode. Tannlegen i samarbeid med tanntekniker lager tilpassede blekeskinner. Bleke-gel fylles i blekeskinne og settes på tenner. Pasienten kontrollerer selv lengden av bleketiden. Det anbefales fire netter med bleking.

Støpt delprotese stående på blank overflate

Støpt delprotese

En støpt delprotese er en avtagbar tannprotese med støpt metallskjelett som erstatter flere manglende tenner. Protesen holdes på plass med støtter og klammer på gjenværende tenner, men kan enkelt tas ut for rengjøring.
 
To helproteser på hvit bakgrunn

Helprotese

En helprotese er en form for tannerstatning som benyttes når alle tennene i kjeven mangler.